fredag 2 oktober 2015

Stormen Valio är på väg...


Jag skall röka regnbågslaxen enligt grannens kryddförslag, rosépeppar,citronpeppar, dill och förstås salt. Det är svårast dethär med saltningen! Enligt en fiskare skall man lägga så mycket grovsalt som ryms i fiskens huvud där gälarna har varit! Jag har låtit den stå kanske en timme i rumsvärme med saltet i sig så det börjar smälta litet. Sedan har jag alspån som jag fuktat med vatten, några sockerbitar och litet enris. Den får vara cirka 40 minuter i vår elektriska rökugn eller tills fenorna lossnar när man tar i dem.



Den är jättegod, men nu undrar jag om jag skall peta bort saltkorn som är kvar eller lämna dem dit med risk för att fisken blir jättesalt!  I valet och kvalet om jag skall rusa till skogs och plocka litet lingon. Jag vill göra vispgröt men avskyr att gräva i frysen där jag ingenting hittar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar